Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/deb72730/domains/rogiersmulders.nl/public_html/wp-content/plugins/nxs-snap-pro-upgrade/nxs-snap-pro-upgrade.php(41) : eval()'d code on line 60

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/deb72730/domains/rogiersmulders.nl/public_html/wp-content/plugins/nxs-snap-pro-upgrade/nxs-snap-pro-upgrade.php(41) : eval()'d code:60) in /home/deb72730/domains/rogiersmulders.nl/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Rogier Smulders https://www.rogiersmulders.nl Rogier's Automotive blog Mon, 11 Jan 2021 22:19:01 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.1.13 Psychologie om je website conversies te verdubbelen. https://www.rogiersmulders.nl/media-advies/leren-we-eyetracking/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=leren-we-eyetracking https://www.rogiersmulders.nl/media-advies/leren-we-eyetracking/#comments Sat, 22 Mar 2014 16:18:05 +0000 http://www.rogiersmulders.nl/?p=374 Tijdens de Autocon2013 conferentie heb ik de workshop “How to Use Psychology to Double Your Website’s Conversion” bijgewoond. Oftewel “Hoe kunnen we Psychologie gebruiken om de website conversie...

The post Psychologie om je website conversies te verdubbelen. appeared first on Rogier Smulders.

]]>
Tijdens de Autocon2013 conferentie heb ik de workshop “How to Use Psychology to Double Your Website’s Conversion” bijgewoond. Oftewel “Hoe kunnen we Psychologie gebruiken om de website conversie te verdubbelen” Bij verschillende punten dacht ik, dat is logisch, maar de praktijk wijst anders uit.

De workshop werd gegeven door Amir Amirrezvani, hij is eigenaar van DealerOn en maakt websites voor de Amerikaanse markt. Wat maakt juist deze spreker en dit bedrijf zo interessant? DealerOn heeft in 2011, 2012 en 2013 prijzen gewonnen voor het maken van websites die de hoogste conversie hebben. Deze prijs wordt gegeven door een onafhankelijk bedrijf die 13.000 automotive websites via Google-Analytics meet op basis van conversie en andere belangrijke zaken. DealerOn viel 4 jaar op een rij in de prijzen prijzen, dus een workshop van hun is zeker de moeite waard.

Wat was één van zijn eerste opmerkingen welke ook in de gehele presentatie telkens terug kwam? Testen, testen, en nog eens testen.
De presentatie die werd gegeven was dan ook onderbouwd met cijfers die gebaseerd waren op testresultaten.

Website ConversieAls we gaan spreken over cijfers en conversie is het belangrijk dat we eerst weten wat de gemiddelde conversie is bij een willekeurige Amerikaanse dealer. De gemiddelde conversie daar is 1,67% wat dus betekend dat ruim 98% van de bezoekers niet tot actie over gaat en weer onlie verdwijnt. DealerOn heeft uit die 13.000 dealer websites een aantal websites geanalyseerd welke een conversie hadden van bijna 8%. En tijdens deze workshop toonden ze enkele technieken van deze websites en onderbouwde deze technieken met cijfers maar ook door aan te tonen wat de psychologie hier achter is en hoe ons brein daar op reageert.

A-B testAls eerste kwam de stelling naar voren welke kleur moet een button op de website hebben Groen, Rood, Oranje?
Volgens de psychologie staat de kleur Groen voor “Gaan” en “Zekerheid” dus wellicht die? Maar Rood staat weer voor “Gevaar” en “Stop”, dus die zal het zeker niet zijn. Maar hoe staat het dan met Oranje? U snapt de discussie. Maar wat is nu de beste kleur voor een “Call To Action” knop?

Dit is niet te zeggen. Dit zal getest moeten worden via een A – B test.Het gaat namelijk om het juiste contrast want ons brein wil contrast zien. U snap wel dat een Groen button op een groene site dan wel een groene auto niet de gewenste klik op levert.

Ons brein kent maar vijf dingen:

  1. Wat is het voor voordeel voor mij
  2. Contrast
  3. Tastbaar
  4. Begin en Eind
  5. Visueel en Emotioneel

Neem nu het voorbeeld van contrast. Ons brein denkt in ZWART en WIT maar ook in GROOT en KLEIN en juist dit zult u moeten gebruiken om uw conversie te verhogen. Dus pas dit dan ook toe op plekken waar ons brein ons meteen naar toe stuurt via onze ogen.

Het eerste punt “Wat is het voor voordeel voor mij” en het laatste punt “Visueel en Emotioneel” zijn zeer belangrijk. Maar op vooral het eerste punt is ons brein heel alert. Denk dus vooral op je website aan wat is het voordeel voor de klant en niet wat is zo interessant aan mijn bedrijf. LET OP! Dit betekent niet dat u meteen aan lage prijzen moet denken. Het gaat er meer om hoe toon je de prijs en hoe laat je het voordeel voor de klant zien. Paul de Vries van Nieuweautokopen.nl welke deze workshop ook bijwoonde heeft dit dan ook direct toegepast op zijn website en zag direct een verschil in conversie.

Prijs voor aanpassing  Prijs na aanpassing

Zoals u ziet zit het hem vooral in de grote van de letters en cijfers en waar je wel en niet prijzen met ,00 zet of ,- Het voordeel voor de klant is zo duidelijk en visueel dat ons brein positief reageert en tot actie over gaat.

Verder is ons brein heel erg visueel en emotioneel ingesteld wat goed te zien is met o.a “Eye traking”. Enkele voorbeelden zal ik hier onder tonen die niet alleen in deze presentatie naar voren kwamen maar ook in andere artikelen zijn terug te vinden.

Een van de dingen waar ons brein heel gevoelig voor is zijn mensen. Een nieuwe auto zonder mensen is wel mooi maar ons brein wordt er niet warm van, een  nieuwe auto met een persoon erin of erbij is voor ons brein veel interessanter want ons brein vereenzelvigt zich dan met die persoon en gaat ook hier weer sneller over tot actie.

Maar ook dan is het weer van belang dat we weten hoe ons brein reageert op personen. Een persoon die de camera inkijkt en ons dus aanstaart heeft een ander effect dan een persoon die naar het te verkopen product kijkt. Hieronder enkele voorbeelden.

baby kijkt in de camerababy kijkt naar het product Vrouw kijkt in de cameraVrouw kijkt naar het product
Dus of het nu pampers, shampoo of auto’s zijn het resultaat is het zelfde. Alleen al de mannier van kijken in een advertentie toont aan dat een er groot verschil is waar onze ogen door ons brein naar toe gestuurd worden.

Een ander punt hoe ons brein gestimuleerd kan worden is door minder tekst te gebruiken. Waarom? Mensen hebben een grotere voorkeur voor andere media dan tekst. Het plaatsen van afbeeldingen of videomateriaal doet wonderen om aandacht te krijgen. Onderstaande afbeeldingen tonen aan hoe weinig gefocust de aandacht was voordat Google overstapte naar een rijkere presentatie van zoekresultaten. En wellicht snapt u nu dan ook waarom er steeds meer foto en video materiaal op diverse grote bekende websites te vinden is.

googleeyetrackingeyetrackingeyetracking-products

Deze gegevens tonen dus aan dat video’s of foto’s van zeer groot belang zijn op je website. Ten eerste om de aandacht van een bezoeker vast te houden en ten tweede om de aandacht daar te krijgen waar je die hebben wilt.

Ook het feit dat wij in Nederland van links naar rechts lezen en van boven naar onder is van belang op de website conversie. Wist u namelijk dat mensen gemiddeld maar maar 10 tot 20 seconden op uw website blijven voordat ze vertrekken? Met dit in gedachte en het feit dat de meeste mensen 250 woorden per minuut kunnen lezen, zal een gemiddeld persoon 40 tot 80 woorden lezen voor dat ze weer vertrekken. Dit toont aan dat de belangrijkste info van links boven naar rechts onder moet staan.

Natuurlijk waren dit niet de enigste punten die Amir Amirrezvani aanhaalde. Wil u meer informatie en een soortgelijke presentatie zien zoals ik deze heb bijgewoond? Bekijk dan onderstaande video.

Moch u meer infotmatie willen over Eye Tracking conversie dan vind u hier zeer interessante informatie.

The post Psychologie om je website conversies te verdubbelen. appeared first on Rogier Smulders.

]]>
https://www.rogiersmulders.nl/media-advies/leren-we-eyetracking/feed/ 1
Don’t Drink And Drive by Johnnie Walker https://www.rogiersmulders.nl/fun/dont-drink-and-drive-by-johnnie-walker/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=dont-drink-and-drive-by-johnnie-walker https://www.rogiersmulders.nl/fun/dont-drink-and-drive-by-johnnie-walker/#respond Mon, 30 Dec 2013 18:22:20 +0000 http://www.rogiersmulders.nl/?p=990 Johnnie Walker’s auto van glas waarschuwt tegen de gevaren van rijden onder invloed. Johnnie Walker heeft een Formule 1 auto gemaakt uit honderden whisky glazen als onderdeel van...

The post Don’t Drink And Drive by Johnnie Walker appeared first on Rogier Smulders.

]]>
Johnnie Walker’s auto van glas waarschuwt tegen de gevaren van rijden onder invloed.

Johnnie Walker heeft een Formule 1 auto gemaakt uit honderden whisky glazen als onderdeel van een campagne om mensen te stimuleren verstandig (niet) te drinken en te rijden. De glazen McLaren MP4-28 Formule 1 auto werd gemaakt van 1750 whiskyglazen door marketing bureau Iris in Singapore. Ze maakte hiermee een ​​film om te waarschuwen voor de gevaren van rijden onder invloed. De film nodigt mensen uit om een ​​belofte te doen en niet te rijden onder invloed door de hashtag #IamNOTdriving te gebruiken.

 

The post Don’t Drink And Drive by Johnnie Walker appeared first on Rogier Smulders.

]]>
https://www.rogiersmulders.nl/fun/dont-drink-and-drive-by-johnnie-walker/feed/ 0
Website hoogtepunten van 2013. https://www.rogiersmulders.nl/automotive/website-hoogtepunten-van-2013/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=website-hoogtepunten-van-2013 https://www.rogiersmulders.nl/automotive/website-hoogtepunten-van-2013/#respond Mon, 30 Dec 2013 14:52:50 +0000 http://www.rogiersmulders.nl/?p=971 Website hoogtepunten van 2013. Top 5 meest gelezen artikelen op www.rogiersmulders.nl  Op no 1. Praktijk voorbeeld hoe social media u kan helpen. In dit artikel bespreek ik hoe...

The post Website hoogtepunten van 2013. appeared first on Rogier Smulders.

]]>
Website hoogtepunten van 2013.

Top 5 meest gelezen artikelen op www.rogiersmulders.nl 

Op no 1.
Praktijk voorbeeld hoe social media u kan helpen. In dit artikel bespreek ik hoe Bol.com laat zien hoe social media helpt bij het oplossen van een klacht. Bol.com maakt via social media van een klacht een order en dus positieve reclame.

Op no 2.
3 dingen die een nieuwe verkoper moet doen. In dit artikel ziet u een filmpje van Grant Cardone en waar u volgens hem op moet letten bij nieuwe auto-verkopers? Grant Cardone geeft zijn visie en verteld welke 3 eigenschappen ze moeten tonen?

Op no 3.
Psychologie om je website conversies te verdubbelen. In dit artikel laat ik u zien hoe u psychologie kunt gebruiken om de website conversie te verdubbelen. A-B Testen en Eye tracking zijn daar een onderdeel van. In dit artikel een presentatie van Amir Amirrezvani welke ongeveer 1 uur duurt maar welke elke site bouwer/eigenaar gezien moet hebben!

Op no 4.
De dood van de traditionele verkoper & dealer! Dit artikel schreef ik tijdens de Autocon 2013 in Las Vegas. Op deze dag werden de aanwezigen met hun neus op de feiten gedrukt en moesten ze wel tot de conclusie komen dat je passie moet hebben voor je werk want anders red je het niet. Maar je moet niet alleen zelf passie hebben je moet deze passie ook op anderen overdragen. Een mooi voorbeeld hiervan is het filmpje met Steve Jobs.

Op no 5.
5de #ISG20 met Brian Pasch een groot succes! Brian Pasch’s workshop had ik tijdens de Autocon 2013 gevolgd. Maar niemand minder dan Paul de Vries van NieuweAutokopen haalde Brian Pasch naar Nederland. Tijdens de 5de #ISG20 gaf Brain een 4 uur durende presentatie. In dit artikel een samenvatting.

De gem. tijd van het artikel “Psychologie om je website conversies te verdubbelen” was het langste met ruim 11 minuten.

Belangrijkste social media:

Op no 1.
Twitter

Op no 2.
Linkedin

Op no 3.
Google+

Op no 4.
Facebook

Linkedin levert procentueel de meeste nieuwe bezoekers. Maar wat opvalt is dat Google+ de meest kwalitatieve traffic levert met de laagste bouncepercentage en de hoogste gem. bezoekduur en de meeste pagina’s/bezoek.

Belangrijkste device:

Op no 1.
Desktop met 55%

Op no 2.
Mobiel met 36%

Op no 3.
Tablet met 9%

Bijna de helft van de bezoekers komt via een mobiel device (mobiel & tablet) en via deze devices komen ook nog eens de meeste “nieuwe” bezoekers. Dit toont maar weer eens aan hoe belangrijk het is om een site te hebben die het stijgend aantal mobiele bezoekers kan bieden wat ze zoeken.

Al deze gegevens en nog veel meer zijn uit Google Analytics te halen. U wilt als bedrijf natuurlijk ook weten waar uw bezoekers vandaan komen, wat bezoekers op uw site bekijken, welke portals u de meeste bezoekers levert. U kunt het allemaal zelf meten. en zoals het spreekwoord zegt: “Meten is weten” ook in 2014.

2013-clock

The post Website hoogtepunten van 2013. appeared first on Rogier Smulders.

]]>
https://www.rogiersmulders.nl/automotive/website-hoogtepunten-van-2013/feed/ 0
Het gedrag van de mobiele automotive shopper https://www.rogiersmulders.nl/automotive/het-gedrag-van-de-mobiele-automotive-shopper/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=het-gedrag-van-de-mobiele-automotive-shopper https://www.rogiersmulders.nl/automotive/het-gedrag-van-de-mobiele-automotive-shopper/#respond Thu, 26 Dec 2013 07:00:24 +0000 http://www.rogiersmulders.nl/?p=954 Hoewel de opkomst van mobiel en tablets niets nieuws is, blijkt uit de nieuwe gegevens wat het gedrag van de mobiele automotive shopper is. Uit onderzoeken van grote...

The post Het gedrag van de mobiele automotive shopper appeared first on Rogier Smulders.

]]>
Hoewel de opkomst van mobiel en tablets niets nieuws is, blijkt uit de nieuwe gegevens wat het gedrag van de mobiele automotive shopper is.
Mobie is aan het veranderen voor de automotive

Uit onderzoeken van grote Amerikaanse bedrijven komen de volgende resultaten.

“De opkomst van mobiel en tablets is fundamenteel voor het veranderende zoekgedrag bij het zoeken naar auto’s.”
94% van de millenniums gaan online om informatie in te winnen over de dealer waneer  ze zoeken naar een nieuwe auto. 44% zal gebruik maken van hun mobiel bij de dealer
Aldus Ebay Motors.

“Als dealers geen mobiele strategie hebben dreigen ze een waardevol publiek te verliezen.”
14% van de vrouwen in de leeftijd 25-49 gebruiken alleen hun mobiel. Ze hebben toegang tot internet via uitsluitend hun mobiel of tablet en niet via pc’s.
Aldus Jumptap

23% van de consumenten maakt gebruikt van meerdere apparaten om te zoeken naar auto’s.
Multi-device-gebruikers beginnen hun auto zoekopdracht op een mobiel apparaat.
Aldus AutoTrader.com

48% van alle auto zoekopdrachten afkomstig van een mobiel apparaat
Aldus de senior digitale manager van Chrysler

Waarom zo’n grote nadruk op mobiel?
Omdat de millenium generatie voor de autodealer de komende periode een cruciale doelgroep is die u bedrijf  op deze mannier zal benaderen.

mobiel infographic

Voor het complete onderzoek kijkt u hier: dealerrefresh.com

The post Het gedrag van de mobiele automotive shopper appeared first on Rogier Smulders.

]]>
https://www.rogiersmulders.nl/automotive/het-gedrag-van-de-mobiele-automotive-shopper/feed/ 0
Don’t follow us we follow you! https://www.rogiersmulders.nl/media-advies/dont-follow-us-we-follow-you/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=dont-follow-us-we-follow-you https://www.rogiersmulders.nl/media-advies/dont-follow-us-we-follow-you/#respond Tue, 24 Dec 2013 15:19:00 +0000 http://www.rogiersmulders.nl/?p=934 Follow us, Like us, Retweet us, bekende slogans die ik tijdens mijn werkzaamheden bij veel bedrijven en hun advertenties tegenkom. Door deze oproepen hoopt u dat de klant...

The post Don’t follow us we follow you! appeared first on Rogier Smulders.

]]>
Follow us, Like us, Retweet us, bekende slogans die ik tijdens mijn werkzaamheden bij veel bedrijven en hun advertenties tegenkom.

Door deze oproepen hoopt u dat de klant (de consument) u gaat volgen of liked, zonder dat u er iets voor hoeft te doen. Sommige internet gebruikers doen dit, maar om meer personen over de streep te trekken wordt de  klant vaak van alles beloofd.  “Like ons of Volg ons en maak kans op!”  Dit alles om de klant aan te sporen in actie te komen.

Maar draai de zaken eens om! “Mag ik u volgen?”

Met een kleine aanpassing zijn we zelf in de lead.  Ga er dus niet vanuit dat de klant zelf actie onderneemt maar ben pro-actief en voer dit  in uw gehele bedrijfsfilosofie door. Vraag klanten of u ze mag volgen op Twitter, Facebook, Linked-inGoogl+ of welk kanaal u ook maar gebruikt.

Zie hier een voorbeeld hoe het dus ook kan.

Follow us

The post Don’t follow us we follow you! appeared first on Rogier Smulders.

]]>
https://www.rogiersmulders.nl/media-advies/dont-follow-us-we-follow-you/feed/ 0
Bent u voorbereid op smartphone en tablet bezoekers? https://www.rogiersmulders.nl/media-advies/bent-u-voorbereid-op-smartphone-en-tablet-bezoekers/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bent-u-voorbereid-op-smartphone-en-tablet-bezoekers https://www.rogiersmulders.nl/media-advies/bent-u-voorbereid-op-smartphone-en-tablet-bezoekers/#respond Mon, 23 Dec 2013 19:45:16 +0000 http://www.rogiersmulders.nl/?p=943 Het aantal smartphones en tablets in Nederland blijft stijgen. Voor het eerst zijn er met 8,5 miljoen smartphonebezitters meer mensen die een smartphone bezitten (67%) dan een pc/desktop...

The post Bent u voorbereid op smartphone en tablet bezoekers? appeared first on Rogier Smulders.

]]>
Het aantal smartphones en tablets in Nederland blijft stijgen. Voor het eerst zijn er met 8,5 miljoen smartphonebezitters meer mensen die een smartphone bezitten (67%) dan een pc/desktop (65%). Meer dan de helft van de Nederlanders (53%) is in het bezit van een tablet. Facebook blijft het grootste social media kanaal en groeit nog steeds, Het aantal Nederlanders met een Twitter account blijft met 27% stabiel maar het actieve gebruik daalt fors; het gemiddeld aantal twitterberichten per week is in een jaar tijd gehalveerd. Instagram is vooral in opkomst bij de jongeren; een derde van de groep 13-17 jarigen heeft hier een account.

Dit blijkt uit de resultaten van het onderzoek ‘GfK Trends in Digitale Media’

Smartphones
Het aantal smartphonebezitters stijgt in een jaar tijd van ruim 7 miljoen naar 8,5 miljoen. De groei van het aantal smartphonebezitters zorgt ervoor dat er voor het eerst meer mensen zijn die een smartphone bezitten (67%) dan een pc/desktop (65%). Vorig jaar waren er nog ruim 1 miljoen pc’s meer (67%) dan smartphones (58%). Opvallend is dat 20% van de smartphonebezitters aangeeft helemaal niet met het toestel te bellen maar het voornamelijk te gebruiken voor chatten als WhatsApp (67%), mailen (72%) en surfen (78%).

Tablets
Het aantal tabletbezitters stijgt tot bijna 7 miljoen waarmee meer dan de helft (53%) van de Nederlanders in het bezit is van de tablet. Het mediagebruik op de tablet stijgt. Een derde (31%) leest wel eens de krant op een tablet (dec. 2012 was dit 21%), een kwart (24%) kijkt tv op de tablet (dec. 2012 16%) en 1 op de 9 pakt de tablet om naar de radio te luisteren.

Aan al deze cijfers is duidelijk te zien dat u voorbereid moet zijn op smartphone en tablet bezoekers want het lijkt er op dat de pc het van de smartphone en tablet verliest. In een eerder geschreven artikel leg ik u uit wat de mogelijkheden zijn. Mobiele website of Responsive webdesign?

 

smartphone en tablet bezoekers

Voor het complete persbericht ‘GfK Trends in Digitale Media

The post Bent u voorbereid op smartphone en tablet bezoekers? appeared first on Rogier Smulders.

]]>
https://www.rogiersmulders.nl/media-advies/bent-u-voorbereid-op-smartphone-en-tablet-bezoekers/feed/ 0
Mens v.s. Machine Mercedes-Benz https://www.rogiersmulders.nl/fun/mens-v-s-machine-mercedes-benz/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=mens-v-s-machine-mercedes-benz https://www.rogiersmulders.nl/fun/mens-v-s-machine-mercedes-benz/#respond Thu, 28 Nov 2013 18:46:22 +0000 http://www.rogiersmulders.nl/?p=905 http://www.youtube.com/watch?v=n_oGSt0r49g&feature=youtu.be  

The post Mens v.s. Machine Mercedes-Benz appeared first on Rogier Smulders.

]]>
http://www.youtube.com/watch?v=n_oGSt0r49g&feature=youtu.be

 

The post Mens v.s. Machine Mercedes-Benz appeared first on Rogier Smulders.

]]>
https://www.rogiersmulders.nl/fun/mens-v-s-machine-mercedes-benz/feed/ 0
Gaspedaal.nl beste automotive website 2013 https://www.rogiersmulders.nl/automotive/gaspedaal-nl-beste-automotive-website-2013/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=gaspedaal-nl-beste-automotive-website-2013 https://www.rogiersmulders.nl/automotive/gaspedaal-nl-beste-automotive-website-2013/#respond Thu, 14 Nov 2013 23:58:38 +0000 http://www.rogiersmulders.nl/?p=919 Gaspedaal.nl is tijdens de website van het jaar verkiezing uitgeroepen tot “Beste Automotive Website” van 2013. De Website van het Jaar verkiezing is de belangrijkste en grootste online...

The post Gaspedaal.nl beste automotive website 2013 appeared first on Rogier Smulders.

]]>
Gaspedaal.nl is tijdens de website van het jaar verkiezing uitgeroepen tot “Beste Automotive Website” van 2013.

De Website van het Jaar verkiezing is de belangrijkste en grootste online publieksprijs voor de beste internetsite. De verkiezing is onafhankelijk en objectief.

In de periode 16 september t/m 25 oktober 2013 kon het Nederlandse publiek in 20 categoriën hun favoriet beoordelen op inhoud, navigatie en ontwerp. De website met de hoogste kwaliteitsscore wint de award voor Beste Website van het jaar. De award voor Meest populaire website gaat naar de site met de meeste stemmen. Op 14 november 2013 werden tijdens de feestelijke awardshow in The Harbour Club Amsterdam de winnaars bekend gemaakt van de Website van het jaar verkiezing.

Gaspedaal.nl heeft gewonnen op basis van de hoogste kwaliteitsscore en mag zich een heel jaar lang “Beste Automotive Website” noemen.

Een prijs waar het hele team dan ook heel blij mee is.
Gaspedaal.nl bekendmaking Website van het jaar

The post Gaspedaal.nl beste automotive website 2013 appeared first on Rogier Smulders.

]]>
https://www.rogiersmulders.nl/automotive/gaspedaal-nl-beste-automotive-website-2013/feed/ 0
3 dingen die een nieuwe verkoper moet doen. https://www.rogiersmulders.nl/automotive/3-dingen-die-een-nieuwe-verkoper-moet-doen/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=3-dingen-die-een-nieuwe-verkoper-moet-doen https://www.rogiersmulders.nl/automotive/3-dingen-die-een-nieuwe-verkoper-moet-doen/#respond Mon, 11 Nov 2013 21:59:45 +0000 http://www.rogiersmulders.nl/?p=908 Waar moet u op letten bij nieuwe verkopers? Wat bepaalt nu dat u de juiste medewerker(s) hebt aangenomen voor het verkopen van uw auto’s? Grant Cardone kreeg deze...

The post 3 dingen die een nieuwe verkoper moet doen. appeared first on Rogier Smulders.

]]>
Waar moet u op letten bij nieuwe verkopers? Wat bepaalt nu dat u de juiste medewerker(s) hebt aangenomen voor het verkopen van uw auto’s?

Grant Cardone kreeg deze vraag. Wat zijn volgens hem de 3 punten waaraan een goede verkoper in zijn eerste maand moet voldoen? Grant Cardone is New York Times best verkopende auteur & sales expert en geeft hieronder zijn mening over de 3 dingen die een nieuwe verkoper volgens hem moet doen.

Grant Cardone

The post 3 dingen die een nieuwe verkoper moet doen. appeared first on Rogier Smulders.

]]>
https://www.rogiersmulders.nl/automotive/3-dingen-die-een-nieuwe-verkoper-moet-doen/feed/ 0
Need For Speed maar dan ECHT door Ken Block https://www.rogiersmulders.nl/fun/need-speed-maar-dan-echt-door-ken-block/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=need-speed-maar-dan-echt-door-ken-block https://www.rogiersmulders.nl/fun/need-speed-maar-dan-echt-door-ken-block/#respond Mon, 11 Nov 2013 20:04:59 +0000 http://www.rogiersmulders.nl/?p=899 Need For Speed’s Race Adviseur Ken Block bouwde de ultieme Gymkhana GRID. Een “real-life speeltuin” met hierin alle ingrediënten van Need For Speed zoals de pure snelheid, opwindende...

The post Need For Speed maar dan ECHT door Ken Block appeared first on Rogier Smulders.

]]>
Need For Speed’s Race Adviseur Ken Block bouwde de ultieme Gymkhana GRID.
Een “real-life speeltuin” met hierin alle ingrediënten van Need For Speed zoals de pure snelheid, opwindende actie’s tijdens het rijden. Dit betekent dat alle nieuwe obstakels de moeilijkheidsgraad, de spanning en de sensatie moeten vergroten voor Ken Block als hij in zijn Ford Fiesta ST RX43 2013 dit parcours probeert te beheersen.
Need For Speed
Op dit nieuwe Need For Speed parcours komen we onderdelen tegen als, een bewegende sloopkogel, driften door de smalle openingen het rijden door de zijkanten van zeecontainers. Block voegde ook videogame elementen uit Need for Speed ​​Rivals toe. Bekijk onderstaande video en u kunt achter uw computer het verbrande rubber bijna ruiken.

The post Need For Speed maar dan ECHT door Ken Block appeared first on Rogier Smulders.

]]>
https://www.rogiersmulders.nl/fun/need-speed-maar-dan-echt-door-ken-block/feed/ 0