Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/deb72730/domains/rogiersmulders.nl/public_html/wp-content/plugins/nxs-snap-pro-upgrade/nxs-snap-pro-upgrade.php(41) : eval()'d code on line 60
Fraude met reviews bestraft. - Rogier Smulders Rogier Smulders

Fraude met reviews bestraft.

Uit een Harvard Business School studie uit 2011 blijkt dat restaurants die op een review site staan en daar met één ster stijgen hun omzet met 5 tot 9% zagen stijgen.
Welk bedrijf wil nou geen omzet stijging? Bedrijven doen er dan ook alles aan om betere reviews te krijgen. Maar met dit in gedachte toonde een studie van Gartner in 2012 aan dat één op de zeven Facebook reviews nep zijn of zelfs gekocht waren.

Was dit alleen van toepassing op restaurants?
Als we kijken naar de 19 bedrijven die de Amerikaanse autoriteiten ontmaskerde door een undercoveroperatie, blijkt het niet alleen om restaurants te gaan. In een strafzaak aangespannen door o.a. Google, Yelp, Citysearch en Yahoo tegen bedrijven die nep-reviews verkopen maar ook bedrijven die hun site voeden met dit soort reviews waren o.a. tandartsen en advocatenbureaus. Yelp heeft onlangs zelfs een Californische advocatenkantoor voor de rechter gedaagd omdat ze valse reviews hadden geschreven over zichzelf. De 19 bedrijven, alleen al in New York, die nu tegen de lamp zijn gelopen hebben een schikking getroffen voor € 259.000,–

Vroeger werden reviews door professionele bedrijven geschreven en kwam er nog een recesent of mystery shopper in je winkel. Maar nu met het internet is iedereen een recensent of mystery shopper. Behandel iedereen dan ook met de gedachte dat ze een review over je kunnen schrijven. Moet u dan bang zijn voor een mindere review? Nee! Leer van zo’n review en ga met deze klant in gesprek om het op te lossen.

Uit deze zaak blijkt dat u ook met fake reviews uiteindelijk tegen de lamp loopt.fake reviews helpen niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.